Hürriyet

4 Haziran 2013 Salı

.............

Bir süredir bende birşeyler paylaşmıyorum olaylar bitene kadarda düşünmüyorum.


Son paylaştığım yazı Starbucks'dan gelen maildi onunda sebebi yapılanı doğru bulmadığım içinde.Sonuçta oradan kaç aile ekmek yiyor, nolursa olsun orada çalışanlar, oradan geçinen kişiler bunu hak etmediler.
Geçen gün Bağdat Caddesine indiğimde gördüm 3 şubeninde ne hale geldiğini ve bu gerçekten çok üzücü, bir an kendimi orada bir çalışan olarak düşündüm, şuan işsiz kalmış sayılırdım kimse size oturduğunuz yerden para vermez, ya ücretsiz izin derler yada sizi bambaşka sizin gidip gelmenizin sorun olacağı bir şubeye gönderirler.
Yada en kötüsü açmıyoruz bu şubeyi tekrar sizi başka yere de alamıyoruz deyip işten çıkartırlar ama genelde bu şekilde yapmazlar, tazminat vermek istemezler sizi zorlayacak başka iş bulup istifa ettirirler.

 Sırf starbucks değil başka yerlerinde başına geldi bu olay =(.Ve oralarda çalışanlarda şuan kim bilir ne durumdalar.Ne olursa olsun insanların para kazanması gerek hayat kolay değil.
(Aman ne para göz hep paradan bahsediyor demeyin, herşeyi geçtim faturalar geliyor devamlı.)

Bunu yapanların amacı tabikide başka bu belli ama haklı olarak haklarını savunan kişileri haksız durumuna düşürüyorlar bu şekilde.


Twitter ve instagramı kullanmaya devam edicem ama oradan bu olaylarla ilgili birşey paylaşmak istemiyorum ve paylaşmıcamda.

Bunun sebebi yalan,yanlış,uydurma haberleri gerçekmiş,doğruymuş gibi yaymaya çalışanlar olduğundan.
Umarım yanlış anlaşılmam, sonuçta bu bir tercih ve ben tercihimi bu yönde kullanmak istiyorum.

Neyse fazla uzatmak istemiyorum.Nasıl tepki alırım bilmiyorum bu yazı ile.
Ama bir süre en azından olaylar sonuçlanıp herşey normale dönene kadar blog yazılarıma ve youtube videolarımı ara verdim.

2 yorum:

  1. merhaba mail adresiniz var mı size birkaç sorum olacak?

    YanıtlaSil