Hürriyet

18 Nisan 2013 Perşembe

Mehmet Günsür ve Gülse Birsel LC Waikiki'nin Reklam Yüzü Oldu!

“Türkiye’ye Her Yıl 175 Milyon Kez Yakışıyoruz” sloganıyla yola çıkan LC Waikiki; İlkbahar/Yaz Koleksiyonu reklam filmi için Mehmet Günsür ve Gülse Birsel ile kamera karşısına geçti. Reklam çekimlerindeki rahat tavırlarıyla sete eğlence katan ünlüler, tek başlarına yer alacakları farklı iki reklam filmi ile izleyicilerin karşısına çıktı.

Türkiye moda perakende sektörünün lideri LC Waikiki, İlkbahar/Yaz koleksiyonunun yeni reklam filmi kampanyası ile şimdiden çok konuşulmaya başladı. Filmde, başarılı oyunculuk kariyeriyle dikkatleri çeken yakışıklı oyuncu Mehmet Günsür ve senarist-oyuncu kimliğiyle milyonları kahkahaya boğan Gülse Birsel yer aldı.

Oynadığı reklam filminde “Aslında her zaman bir çizgin olmalı” diyen Mehmet Günsür, sezonun vazgeçilmezi olan denimler, blazer ceketler ve ekose gömleklerle kamera karşısına geçti. Kendisi için modada anahtar kelimenin pratiklik olduğunu söyleyen Gülse Birsel ise, çizgi, ekose ve puantiye detaylarının ağırlıkta olduğu, baharın renklerini tam anlamıyla yansıtan kıyafetlerin içinde “En önemlisi kendine yakıştırmak” diyor.

Herkese aynı anda hitap ederek Türkiye’ye her yıl 175 milyon kez yakıştığını vurgulayan LC Waikiki, yeni kampanyasında modern, eğlenceli ve enerjik bir konseptle karşınıza çıktı. İlkbahar/Yaz Koleksiyonu’nun tanıtıldığı eğlenceli kampanya, televizyon, internet, sosyal medya  ve açık hava uygulamalarıyla da tüketiciler ile buluşmaya devam ediyor.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

17 Nisan 2013 Çarşamba

Biraz Konuştum





yeşil ruju nasıl yaptım; http://jade-duman.blogspot.com/2013/04/yesil-rujumu-sonunda-yaptm.html


Göztepe parkı;


9 Nisan 2013 Salı

Babacığım sağolsun =)

Daha önceki yazılarımda yeşil bir ruj yapmıştım ve yapımını da yazmıştım.
Yeşil ruj için buraya.

Yeni renklerde yapmak istiyordum ama elimde yaptıklarımı koyacak birşey yoktu.
Bende plastik şişe kapaklarından yapılan küçük plastik şişelerden yapmayı düşündüm.Onlar hem basit hemde istediğim kadar küçüklerdi.Tam istediğim boyut yani.

Geçen hafta annemle babam Eminönü, Tahtakale falan buraları gezmeye gittiler hep, bende bu ara pek evden çıkmadığım için hazır geziyorlar babamdan bana güzel sağlam bir yapıştırıcı almasını istedim.
Neyi nasıl yapacağımı da anlattım kendisine hatta yaptığım yeşil ruju ve ne kadar boyutta bir kaba koyduğumu gösterdim.Tama hallederim alırım ben dedi ve çıktı evden.



Akşam eve geldiklerinde babacığım bu minik şişeleri almıştı.
Aslında sürpriz olmadı bana öğlen beni arayıp 'hiç yapıştırıcı falan uğraşma sen burada çok güzel minik kavanozlar var onlardan alıyım ben,fiyatları da çok uygun' dedi.
Benimde aklıma yattı, yapışkan birşey sürmeyecek oluşum ve cam olması daha sağlıklıydı gerçekten.
Ama ben biraz daha küçük birşey bekliyordum =D, bunlar beklediğimden biraz büyük çıktılar.
Bir dahaki yaptıklarımı ilk yaptığımın en az 3 katı kadar falan yapmalıyım ki şişeler dolu gözüksün biraz =D.

Yanlış hatırlamıyorsam tanesi 50 kuruş civarı birşey demişti babam tam olarak hatırlamasam da çok çok uygun bir fiyata 6 tane şişem var şuan.
Ben normalde kendim düzgün yapamazsam bu tarz bir ürünü gratis yada watsons'dan almayı düşünüyordum ama orada da 3-4 tanesi 5tl bir fiyata sahip.
Bunlar biraz büyük olsalar da hem fiyat açısından hemde cam olduklarından hoşuma gitti.
Hatta dün evde bir tane daha buldum bunların boyutunda şişe =)
Şuan elimde 7 şişe var ve dolmayı bekliyorlar umarım en kısa zamanda da dolacaklar.

Yeni Çekilişler


Bu güzel ürünler için buraya tık tık.
son gün; 23 Nisan

Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet

Hürriyet, Türkiye’nin en çok okunan gazete uygulaması Hürriyet E-Gazete’den sonra Hürriyet Tablet uygulamasını da hayata geçirdi. “Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet” sloganıyla tanıtılan ve Apple Store’da 1 numaraya yerleşen bu yeni uygulama kullanıcılar tarafından oldukça beğeniliyor.

2011 yılının Mart ayında hayata geçirilen Hürriyet E-gazete uygulaması bugün, Türkiye’nin en çok okunan tablet gazetesi olmayı başarmış durumda. Toplamda ücret ödeyen abone sayısı 16 bine ulaşarak, ücretsiz rakiplerinin ulaştığı rakamları geride bırakırken; Hürriyet okurları, E-Gazete uygulamasını günlük 50 bin, haftalık 350 bin kez ziyaret ediyor.

Tablet okurunun beklentisinin farklılaşması ve ilgi alanlarının değişmesiyle, okurlar artık okuduğu haberin videosunu da izlemek, farklı spor dalları hakkında analizler okumak, dünyadan ilginç fotoğraflar görmek, içeriği 'parmağının ucunda' hissetmek istiyor. Hürriyet Tablet uygulaması tam da bu beklenti ve ihtiyacı karşılamaya yönelik hazırlanmış bir uygulama.

Bir haftadır Apple Store’da en çok indirilen uygulamalar arasında 1 numarada yer alan Hürriyet Tablet’te, Manşet, Güncel, Ekonomi, Spor, Kelebek, Seyahat bölümlerinin yanı sıra Cumartesi ve Pazar eklerinin bambaşka yorumları yer alıyor. Günün videosu ve foto galeriler oldukça beğenilirken, HTML5 tabanlı bir uygulama olduğu için reklamverenler için de oldukça cazip.

Tablet bilgisayarların tüm olanaklarını kullanan yeni Hürriyet Tablet uygulaması, App Store ve Android Market’te, ücretsiz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

5 Nisan 2013 Cuma

Watsons ve Instagram Yarışması

Lafı uzatmadan hemen konuya geçiyorum bu sefer =)

Bilenleriniz var mı bilmiyorum ama mart ayında watsons instagram hesabı üzerinden 3 haftalık 3 farklı yarışma düzenledi.
3 farklı konu belirledi ve onlarla ilgili fotoğraf paylaşımları isteyerek her hafta en çok beğenilen 10 fotoğraf sahibine sürpriz bir paket yollayacaklarını söyledir.
Ben şans eseri ilkine katıldım ve kazandım.
İlk haftanın konusu watsons alışverişiydi.

Bu arada kargocular la Puki yüzünden hep birşey çıkıyor =D.
Bu sefer gelen kargo görevlisi köpekten korkuyormuş, adam küçücük Puki'yi gördüğü anda geri kaçtı.
İmza atmam için kağıdı yaklaştırırken 'bişey yapmaz dimi' dedi bende 'yok yapmaz' dememle birlikte Puki adama hırlayıp havlamaya başladı, gülmemek için kendimi zor tuttum.İmzayı bile zor attım hatta karaladım, adam direk asansöre kaçtı =D.
Puki'de birşey yapıcağından değil ama karşısın da korkan birini görünce savunmaya geçiyor.


İşte buda benim çektiğim fotoğraf.
Ojelerimle oynarken hadi bir fotoğraf çekip bende yollıyım dedim ve sadece rimmel london ojelerimin olduğu bu fotoğrafı çektim.
Tabi bu 3 hafta kadar önceydi.
Ve paket gönderimleri ay sonu yani bütün yarışmalar bittikten sonra yapılacaktı.






Bekle bekle ve bugün bu paket geldi elime.
Aslında ben bu kadar da küçük birşey beklemiyordum.
Evet kutu güzel,ben birde hani kargoda bişey olmasın sararlar belki diye düşünüp biraz daha büyük bir paket bekledim ama sarma falan da yoktu.




Paketi ilk açtığımdaki görüntü bu şekilde hepsi düzgün konmuş ve kırılacak şeyler olmadığından sarmaya da gerek yokmuş =).




Paket içerisinden 5 adet ürün çıktı.
Bir tanesine hiç anlam veremedim gerçekten.





Bu el kremlerinden alıp denmek istiyordum ama elimde çok fazla krem olduğu için erteliyordum hep paketten çıkması güzel oldu.Yakın zamanda açıp kullanmaya başlıcam.




Bu mendiller normalde hep büyük paketlerde satılıyor bu nedenle almak istemiyordum çünkü kıyıp da kullanamam ben bu şekilde paketli olan mendilleri =)
Bunun çıkması da güzel oldu daha önce aldığım zebra desenli mendillerin yanına gidecek kendisi.






Bu üründen daha önce almıştım cepte falan taşıması kolay oluyor yada küçük çantalarda fazla yer tutmuyor.Güzel kullanışlı.



Bu ürününde çıkmasına gerçekten çok sevindim.Bu ürün
hakkında kötü yorum yapan pek duymadım.Denemek istiyordum ama ruj insanıyım lip balm çok fazla tüketemiyorum.Bunun da çıkması güzel oldu hemen denicem kendisini.
Denedim hemen =)
Güzel bir ürün koruması yüksek olması çok daha iyi ve beyaz yapıda olduğu halde renk veriyor.Elimde denedim açık pembe oldu, çıkarması biraz zorluyor iyi mi kötü mü bilemedim.Her ne kadar pembe sevmesem de dudaktaki görüntüsünü beğendim =).






Bu ürüne anlam veremedim ben bunu neden koydunuz =/.
Bunun yerine bayanlar için olan bir yüz temizleme ürünü koysanız kat kat iyi olurdu.
Bu ürün ne yazık ki benim hiçbir işime yaramayacak verebileceğim biride yok yazık olmasın kullansın diye =/.
Bir şekilde değerlenecek bu ürün de ama bakalım nasıl.










Güzel paket ama keşke o erkek ürünü olmasaydı.















Doğruyu söylemek gerekirse ben watsons'dan biraz daha eli açık olmasını beklerdim.
Güzel büyük bir yarışma yapıyorsun, 3 hafta sürüyor her hafta 10 kişi seçiyorsun toplamda 30 kişi.
Eğer bu kadar çok kişiye hediye göndermeyi istiyorsan bunu yapıcaksan biraz daha elin açık olsun ki insanları kendine çek.
Ürün sayısı bu kadar kalsın paket içine bir kaç parça da deneme boyu ürün koy, beğenirsek gelip tam boyunu alalım ki zaten watsons kendi bünyesinde getirdiği ürünler güzel ürünler.Bu tarz birşeyde yapsa güzel olur ve o 30 kişi ve o kişilerin çevresi, yorumları ile satışlarda birşeyler olabilirdi, en azından benim tahminimce.

4 Nisan 2013 Perşembe

Tavsiye Kanalı Terem yağı Kampanyası

Tavsiye kanalı yeni açılan bir sayfa ve bence güzel bir sisteme sahipler.
Burada sistemlerinden uzun uzun bahsetmeden hemen sizi kendi sayfalarına yönlendiricem tık tık.

Açıkcası ben olarak bu kampanya davetini kabul ettim bana kaç günde geldi ne yazık ki kesin birşey söyleyemicem.
Ama beklenene değdi diyebilirim.

Çok güzel bir karton kutunun içerisinde geldi herşey.Güzel sağlam bir kutu yapmışlar kargoda kolay kolay zarar görmez bu kutu.
İçerisinden çıkanlar;
1 adet içerisinde tarifler olan bir kitapçık ve bu kitapçığın arkasında boş bir kısım bırakılmış kendi tariflerinizi yazmanız için.İçerisinde güzel tarifler var yakında bir kaç tanesini yapıp paylaşıcam umarım.

3 adet boş tarif kitabı da bulunuyor.Bu kitapları özellikle babam beğendi hatta inceledikten sonra ''bütün tariflerini yaz işte bunlara, sonra ben birşey istediğimde tarifi kaybettim yok bulamıyorum felan deme'' dedi.Haklı ama ben genelde üşendiğim de diyorum bunları =D, artık kaçış yok tarifler kaybolmayacak =).

Gördüğünüz terem yağ paketi içerisinde yağ yok, 3 adet yağ kuponu var.Bu kuponlarla migraslardan yağlarınızı alabiliyorsunuz.
Bu fikre bayıldım kim düşündü, kimin aklına geldiyse ve kim bu fikri kabul ettiyse hepsini tebrik ediyorum.
Bence güzel ve yaratıcı bir fikir ben çok sevdim.



Tarif yazmak için gönderilen defterlerin içleri bu şekilde güzel ve kullanışlılar.
En kısa zamanda tariflerim bu defterlere geçecekler.



Ve bunlarda kuponlar.
3 adet 250 gram'lık Teremyağ kuponlarım.
Kargo gelir gelmez açtık baktık annem hemen tarif kitapçığından bir tarif seçti bende eksiklerimi yazıp kuponlarla birlikte anneme verdim ama sonrasında tavsiye kanalından bir mail geldi.
Bazı teknik uygulamalardan ötürü migroslardan yağları alırken sorun yaşayanlar olmuş bu nedenle sorun çözülene kadar kuponları kullanmak için bekleyin demişler.
Bende hemen telefon açarak anneme ilettim durumu şimdi bekliyorum.Umarım kısa zamanda çözebilirler sorunu.

Tavsiye kanalını size de tavsiye ederim =).

Mart Ayı Bitenler ve Küçük Bir Alışveriş İki Video Bir Arada

Bu sefer iki video'yu bir arada koydum, biraz bağlantılılar çünkü birinde söylediğimde diğerinde söylememişim felan filan =D.


İlk Olarak Mart Ayı Bitenler
15 Saniye yarışması salı,perşembe,cuma 23.00'dan sonra yayınlanıyor ama kesinlikle ne zaman sizi göstereceklerini söylemiyorlar belli olmuyormuş =/.

Ve Küçük Bir Alışveriş
Çok mu konuşmuşum ne =).
ve yanlış söylemişim ilk alışveriş gratis ikinci alışveriş watsons =D.
ahhh ahhh watsons'a hep gratis demişim =/

Yeşil Rujumu Sonunda Yaptım

Uzun zamandır yeşil ve lacivert tonlarında ruj istiyordum aslında ama bu tür renkleri Türkiye de bulmak imkansıza yakın, bulsam bile zaten pahalı olan rujlar burada hepten pahalıya satılıyor.Yurtdışından kendim alsam okadar para verdikten sonra birde gümrükte kalırsa kötü olurdu gerçekten.

Aslında bu tarz rujları elde etmenin en basit yolu lipbalm'ı dudağa sürdükten sonra istediğiniz farı üzerine sürmeniz çok basit ve hızlı bir uygulama bu ama eksi yanı dışarıda bu ruju tazelemek zor olabilir.Açık renk de bu işlemi uygularsanız daha kolay ama benim gibi koyu tonlarda renk yapacaksanız zor.

Bu nedenlerden bende kendi rujumu kendim yapmak istedim.
Aslında aklımdaki yöntem birçok kişinin yaptığı ve hemen hemen herkesin bildiği eritme yöntemi idi.
Ama sonrasında twitter'da makyaj konusunda ve makyaj malzemeleri konusunda bende daha bilgili bir kaç kişiye sorduğumda aldığım cevaplardan biri beni bu yöntemden vazgeçildi.Eritince içerisinde zararlı maddeler oluşabiliyormuş, iyi ki bunu öğrendim eritme yöntemi hem zor geliyordu bana hemde içeme çok da sinmemişti açıkçası.

Eritmeden vazgeçince bende karıştırayım dedim hem daha kolay olur hemde renk tonuna daha rahat müdahale edebilirdim.


Daha fazla uzatmadan hemen nasıl yaptığımı anlatmaya geçiyorum =)


İlk olarak kullandığım malzemeler;

1-Lipbalm; ben bunun için elimde fazla olan ve artık kullanmadığım watsons markalı lipbalmı tercih ettim.

2-Doa shea butter; bunu kullanmamın sebebi lipbalmdan daha yumuşak yapıda olması ve ilk karıştırmaya başladığımda karıştırma işlemini kolaylaştırması aslında.Kullanmasanız da olur aslında.

3-İstenilen renk far; ben bunun için aslında ayrı bir far almıştım ama sonrasında ilk olarak bu far paletindeki farlarla deneme yapmak istedim ve birazda kıyamadım o yeşil hoşuma gitti =).
Bu farı yaz ortası çok uygun bir fiyata almıştım o yüzden rahatlıkla kıydım acımadım.

4-Bir küçük kap ruju kaymak için.Benimki biraz yumuşak yapıda oldu ama bir daha ki yaptığımı boş bir ruj kabına koyup sonrasında dondurup kullanmayı denicem eğer o şekilde olursa çok daha kullanışlı olur kesinlikle.Benim elimde bitirdiğim far bazının kabı vardı iyiki atmamış temizleyip bir kenar koymuşum



Bu fotoğrafı çektikten sonra aklıma direk kına geldi rengi duruşu aynı onun gibi =D.
Yeşil farı paletten çıkardım ve bıçak ile yavaş yavaş toz halinde tabağa döktüm, sonrasında çok az shea butter ile karıştırdım ardından azar azar lipbalm'dan parçalar ekledim.
Aynı şekilde farı da parça parça ekledim.



Yavaş yavaş, deneye deneye yaptım.
Fotoğrafta gördüğünüz gibi;
1 numara ilk yaptığım lipgloss gibi oldu çok hafif renk verdi.Biraz daha far ekledim.

2 numarada istediğime yaklaştım ama yapısı hala yumuşaktı, biraz daha far ekledim, fazla katı oldu ve farı emmediği için biraz daha lipbalm ekledimç

3 numara tam istediğim gibi oldu.Fotoğrafta parlak duruyor flaş nedeniyle ama normal bir ışıkta bu kadar parlak değil.


Ve bittikten sonra küçük kabıma yerleştirdim yaptığım ruju.
Aslında benim için çok pratik değil bu şekilde ruj ama rengi çok hoşuma gitti.
Fırça ile uygulaması da kolay ama ruj kabında olsa çok daha güzel olurdu o da umarım önümüzdeki günlerde olacak =).
Tabi önce bir kaç ruju bitirmem gerek, bu nedenle bu biraz zor gözüküyor =D.


Şimdi sırada farklı farklı renklerde ruj yapmak var =)
Tabi önce biraz lipbalm ve küçük kap depolamam gerek =)



NOT;
Bu şekilde ruj yapan var yada yok bilmiyorum bu tamamen bir yerden görmeden kendi yaptığım bir ruj oldu.Yapan vardır yada yoktur bilmiyorum varsa da ben kimseden görmedim bu nedenle de her hangi bir kaynak yazmadım.